Skip to main content

اخبار روز

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > اخبار روز > AgoNews > تشنچ ‌های هند و پاکستان، صادرات افغانستان تا چه اندازه آسیب دیده‌ است؟  

AgoNews: تشنچ ‌های هند و پاکستان، صادرات افغانستان تا چه اندازه آسیب دیده‌ است؟

عنوان

منبع

تاریخ

شرح

Attachments
Created at by
Last modified at by

عنوان خبر

تشنچ ‌های هند و پاکستان، صادرات افغانستان تا چه اندازه آسیب دیده‌ است؟

منبع

طلوع نیوز

تاریخ

5/10/2025 12:00 AM

شرح

 
 

درگیری‌ ها و تشنجات میان هند و پاکستان اثر های منفی بر مسایل بازرگانی کشور گذاشته است.

افغانستان سالانه به ارزش نزدیک به ۱.۵میلیارد دالر به کشورهای هند و پاکستان صادرات انجام می‌ دهد، اما به سبب چلنج ‌های به ‌وجود آمده سیاسی میان هند و پاکستان، افغانستان در آستانه از دست دادن پر رونق ‌ترین بازار های فروش تولیداتش قرار گرفته است. بر بنیاد ارقام، افغانستان با این دو کشور تنها در سال گذشته به ارزش ۳ میلیارد و ۲۴۶ میلیون دالر دادوستد بازرگانی انجام داده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: "امارت اسلامی و جمهوری اسلامی پاکستان در جریان سال ۱۴۰۳ در مجموع دو میلیارد و ۳۵۶ میلیون دالر دادوستد تجارتی داشته که از این میان ۷۴۴ میلیون دالر را صادرات و بیشتر از یک میلیارد و ۵۱۲ میلیون دالر واردات است."

در حالی ‌که این تشنجات تاکنون تنها توانسته سبب متوقف شدن صادرات ۵۰۰ میلیون دالری افغانستان به هند از طریق بندر واگه شود، اما اتاق تجارت و سرمایه گذاری ادامه این وضعیت را به زیان تجارت کشور های منطقه به‌ خصوص افغانستان می داند. به گفته‌ی اتاق تجارت هند و پاکستان به دلیل نزدیکی جغرافیایی و پذیرش کالا های تولیدی افغانستان بر اساس استاندارد های موجود، از مهمترین بازار های فروش محصولات افغان به شمار می ‌روند.

خان ‌جان الکوزی، عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌ گوید: "اگر تشنج ‌ها اضافه شوند و فعلا در حدی نیست که فرضا جنگ رویارویی و جنگ زمینی و تعرضات شروع شود به هر صورت تاثیراتش فعلا هم منفی است و اگر این تشنج زیاد شود ما به این باور هستیم که نه ‌تنها به خود هند و پاکستان ضرر می‌ رسد، بلکه به تمام همسایه‌ های ‌شان به‌ خصوص در این منطقه که افغانستان است، آسیای مرکزی است، ایران است و حتی خلیج است این مشکلات به میان می ‌آید." در حال حاضر، بیش از ۱۶۲ کانتینر اموال صادراتی افغانستان که بخش عمده‌ای از آن را میوه‌‌ خشک تشکیل می‌ دهد، در بندر واگه متوقف شده‌اند. اتحادیه صادرکنندگان میوه‌ خشک می ‌گوید که این امر سبب کاهش۷۰ درصدی صادرات میوه‌ خشک افغانستان شده و میلیون‌ ها دالر به صادرکنندگان نیز زیان رسیده است.

خالد رحمانی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان میوه خشک کابل: «مسدود ماندن بندر واگه باعث کاهش ۷۰ درصدی میزان صادرات میوه خشک افغانستان گردیده و در عین حال میلیون‌ ها دالر زیان به تجاران و دهقان‌ ها وارد کرده است که نگرانی شدید آن‌ ها را در فصل برداشت میوه ‌های‌ خشک سال ۱۴۰۴ در پی داشته است." تشنجی که در تاریخ ۲۲ اپریل پس از کشته شدن گردشگران در کشمیر تحت حاکمیت هند میان دهلی ‌نو و اسلام‌ آباد آغاز شد، اکنون شدت یافته است و این وضعیت نگرانی بازرگانان صادرکننده افغانستان به این دو کشور را نیز برانگیخته است.