Skip to main content

تحليل ها و پيام ها

Go Search
صفحه نخست
خبرونه
تحليل ها و پيام ها
آثار علمی و تحقیقی (حبیبه)
مرکز دیجیتال سازی کتب
مدیریت تحلیل ها و اخبار
قاموس کبیر افغانستان
  
افغان جرمن آنلاین > تحليل ها و پيام ها  

نظریات شما درمورد مطلب آتی:
  چرا اعضای حکومت «کابینه» تعیین نمی شود؟    نویسنده:  عارف عباسی

 
اسم: نعیم بارز   محل سکونت: پاریس    تاریخ: 24.12.2014

«حکومت وحدت ملی»
نطفۀ بحران و زوال را در خود حمل می کند!
بعد از سیزده سال خـروج قـوای ناتـو به رهبری دولت ایالات متحدۀ امریکا از افغانستان کلاً دو چیز را می رساند:
یکی چه بپذیرند یا نپذیرند ممکن به واقعیت، آنها شکست خورده اند، زیرا در منطق جنگ و در قاموس عسکری هرگاه یک نیروی نظامی به خاطر رسیدن به اهدافی وارد جنگ می شود سرانجام اگر به آن اهدافی از قبل تعیین شده دست نمی یابد، جز شکست مفهوم دیگری نمی تواند داشته باشد.
ظاهراً اهداف دولت ایالات متحدۀ امریکا و ائتلاف بین المللی در افغانستان مشخص بود:

 سقوط حکومت طالبان،
 نابودی تروریزم در منطقه.
 ایجاد صلح و بازسازی کشور ویران افغانستان.


اما آیا این سه مورد یاد شده در بالا به انجام رسیده است؟

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: حسام کمترین   محل سکونت: ناحیه 15 خیرخانه مینه    تاریخ: 24.12.2014

بهتر است پست رئیس اجرائیه تا انعقاد لویه جرگه بتعویق گذاشته شود, تا باشد که لویه جرگه در مورد صلاحیت های صدراعظم تصیم اتخاذ نمایند.


اسم: جمشید حبیب زاده   محل سکونت: کابل    تاریخ: 23.12.2014

اعلان کابینه تا زمان نامشخص به تعویق افتاد
منبع : رادیو آزادی


یک منبع موثق در ارگ ریاست جمهوری می گوید که معرفی یک بخشی از کابینه که قرار بود روز چهارشنبه هفته جاری اعلان شود تا زمانی نا مشخصی به تعویق افتاده است.

این منبع که نخواست نامش فاش شود به رادیو آزادی گفت،موجودیت اختلاف میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه روی دو نامزد وزیر پیشنهادی از سوی ریاست اجرائیه برای وزارت داخله، باعث این کار شده است.

در این حال، برخی از افراد نزدیک به رئیس اجرائیه حکومت گفته اند که محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله در مورد هشت نامزد وزیر به توافق رسیده و به زودی آنان را جهت گرفتن رای اعتماد به ولسی جرگه معرفی خواهند کرد.

عبدالجبار شلگری یکی از این افراد روز سه شنبه به رادیوآزادی گفت، بحثها بر معرفی دو نامزد وزیر برای وزارت داخله افغانستان همچنان میان رئیس جمهور و رئیس اجرائیه ادامه دارد.

آقای شلگری گفت که رئیس اجرائیه انجنیر عارف سروری را به وزارت داخله پیشنهاد کرده است:

" در نهایت هر دو رهبر توافق کردند، برای وزارت تجارت رحیمی، به وزارت اطلاعات و فرهنگ فیض الله ذکی، برای وزارت انکشاف دهات انجنیر درانی، به وزارت خارجه صلاح الدین ربانی، به وزارت دفاع شیر محمد کریمی و برای ریاست امنیت ملی آقای نبیل در نظر گرفته شده اند."

پیش از این گزارش های به نشر رسیدند که گویا فضل احمد معنوی به عنوان نامزد برای وزارت داخله، رحمت الله نبیل به حیث رئیس عمومی امنیت ملی، شیر محمد کریمی به حیث وزیر دفاع، صلاح‌ الدین ربانی به عنوان وزیر خارجه، جیلانی پوپل به حیث وزیر مالیه، سعادت نادری به وزارت کار و امور اجتماعی، سردار احمد رحیمی به صفت وزیر تجارت و صنایع و فیض الله ذکی به عنوان وزیر اطلاعات و فرهنگ معرفی خواهند شد.

همچنان به تازه گی در برخی از رسانه ها روی ایجاد اختلاف در باره چگونگی انتخاب نامزد وزیران میان اعضای تیم های شکل دهنده حکومت وحدت ملی هم به نشر رسیدند.

اما منابع نزدیک به رئیس جمهور و رئیس اجرائیه، این گونه گزارش ها را بی اساس خواندند.

در این حال معین مرستیال یکی از افراد نزدیک به رئیس جمهور اشرف غنی می گوید که گفتگوها بر سر معرفی اعضای کابینه نهایی نشده است.

وی ابراز امیدواری کرد که تا اوایل هفته آینده 9 تن از نامزد وزرا برای گرفتن رای اعتماد به ولسی جرگه معرفی شوند:

" بحث ها جریان دارد، چیزی که گفته می شود در باره هشت وزارت که نامزد وزیران برای آنها مشخص شده مورد بحث می باشد و ما امیدوار هستیم که تا اوایل هفته آینده یک تعدادی از نامزد وزرا که حدود هشت یا 9 تن خواهد بود به ولسی جرگه افغانستان معرفی خواهند شد."

این اظهارات در حالی مطرح می شود که روز یکشنبه یک منبع در ارگ ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفت، بخش کلیدی کابینه چهارشنبه هفته جاری و متباقی نامزد وزرا در دوشنبه هفته آینده، معرفی خواهند شد.

تا اکنون ریاست جمهوری به طور رسمی در باره چگونگی تشکیل کابینه و زمان دقیق معرفی نامزد وزرا تبصره نکرده است.

مردم عام، کارشناسان و اعضای شورای ملی تاکید دارند که در گزینش افراد برای کابینه، باید اصل شایسته سالاری در نظر گرفته شود.

http://www.afghan-german.com/agonews/default.aspx

جمشید حبیب زاده

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: اسحق جواد   محل سکونت: ماسکو    تاریخ: 23.12.2014

گفتگوی کوتاه دو داکتر با یکدیگر
------------------------------------------------------------
داکتر عبدالله: او اشرف بیادر تو را کی گفته بود که معیار وزیر ها را چنان بالا ببری که حالی یک نفر با آن معیار ها پیدا کرده نمی توانیم.
داکتر غنی: مه چه بفامم که د ای مملکت یک نفر شایسته پیدا نمی شود.
داکتر عبدالله: مگر تو د یک سال کمپاین نفهمیدی که آدم صادق پیدا نمی شود.
داکتر غنی: ولا بیادر مه فکر می کردم که شاید آدم های شایسته به دور ما و تو جمع نمی شوند و د دگه جا ها پیدا کرده می توانیم.
داکتر عبدالله: گل بیادر از بس که پتکه کرده یی و مردم را ترسانده یی کی آدم با شخصیت و صادق جرات می کند وزیر کابینه ما و تو باشد.
داکتر غنی: وقتی کار خراب کنند خو مالومدار که پتکه می کنم.
داکتر عبدالله: خی هموطو بپال تا دوره ریاست جمهوری ات خلاص شود.
داکتر غنی: شیر آغا چطور است؟
داکتر عبدالله: تخصص ندارد
داکتر غنی: گل آغا چطور؟
داکتر عبدالله: صادق نیست، از او کرده دل آغا بهتر است؟
داکتر غنی: مفکوره ندارد
داکتر عبدالله: قند آغا چطور؟
داکتر غنی: سابقه خوب ندارد
داکتر عبدالله: شب بخیر باز فردا گپ می زنیم
(نوشتۀ اسحق جواد)


اسم: هاشم انوری    محل سکونت: کانادا    تاریخ: 23.12.2014

‫هموطنان! بی حوصله نشوید،
کمی صبر کنید!
ما هردوی ما وزیر می پالیم!!!‬
به لینک آتی نظر کنید!!
تشکر

https://www.facebook.com/groups/745362205531707/permalink/831701660231094/

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: صلاح الدین سعیدی   محل سکونت: انگلستان    تاریخ: 23.12.2014

‫در مورد اقاى معنوى و وزارت امور داخله

در حكومتدارى خوب بايد سكتور هاى امنيتى غير سياسي و مسلكى باشند.
آقاى معنوي كسي است كه تا آخرين رمق، انتخابات را به مشكل مواجه كرد و تيم جناب داكتر غنى را جعلكار و به عنوان اعتراض از انتخابات رفت.
اكر امريكا مداخله نمى كرد آقاى معنوي افغانستان را به بحران برده بود.
والله اكر حتى اندكترين اخلاق وجود داشته باشد قبول نمى كند.
اما ديده مي شود اين افغانستان است.
تصور و تحليل من جنين بود كه تيم برنده با تيم دوم به اساس حكم زمان و ضرورت مردم و صلح حكومت وحدت ملى اعلام مي كند و اين هم درست و هم ضرورت است. اما قبول دو برنده و مطابق ان عمل ؟؟ بدكمانم ساخت كه كار به جاىی برسد.
حل: قانون جديد انتخابات، تذكره و انتخابات بارلمانى و تغيير قانون اساسي و انتخابات قبل از وقت و كار براى ايجاد احزاب سياسي و يا ....
در قانون اساسي جديد:
رئيس جمهور توسط بارلمان انتخاب شود.
صدراعظم از كروه و حزب داراى اكثريت در بارلمان
تقويت واحد هاى ادارى ولسوالى ها و علاقه دارى ها و شورا هاى شان به عوض ولايات و والى ها. و ......‬




اسم: عارف عباسی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 21.12.2014

آیا در افغانستان حکومتی وجود دارد؟

از بدو وصله زدن پینه ای ناجور حکومت مشراکت قدرت( وحدت ملی!!) بر دامان نظام سیاسی افغانستان تا امروز ملت در ابهام و تاریکی مطلق نگهداشته شده اصلاً فهمیده نمی شود که جریانات به کدام مسیر کشانده می شود. اسرار آمیزی امور در داخل ارگ مشابهت به سیاست های کوریای شمالی دارد. قریب به سه ماه شد که تؤافقی در انتخاب اعضای کابینه صورت نگرفته و مملکت تا حال به معنی واقعی و وسیع آن بدون حکومت است. و به ملت گفته نمی شود که دلیل اصلی این معضله در کجا نهفته است، گرچه مردم حدس و گمان مقرون به حقیقت خود را با آشنایی دیرینه با این بازیگران سیاسی دارند.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: محمد اسمعیل اکبر   محل سکونت: آلمان    تاریخ: 21.12.2014

با سلام و احترام

نامه سرگشاده به همه عناصر ملی وطن خواه و دموکرات کشور!

تجربۀ کشور های منطقه و افغانستان در دهه های اخیر بیانگر آن است که سمت دهی آشکار و پنهان سیاست های کشور ها... بر محور های قوم، زبان و مذهب شیرازه های تأریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آنها را از هم پاشیده و هر یک واحد و گروه را وابسته به سیاست های بیگانه می سازد و در نهایت پاشیدگی کامل بار می آورد. به رسمیت شناختن تنظیم هایی که در جریان جنگ های داخلی فجایع جبران ناپذیر و بی سابقه بار آوردند؛ به حیث مدافعين و صاحبان حقوق اقوام و پیروان مذاهب کشور در کنفرانس بن مانعی جدی را در راه ایجاد دولت سازی و برقراری نظم و قانون و رشد دیموکراتیک پروسۀ سیاسی در کشور بار آورد و اگر مردم افغانستان تجارب تلخ ناشی از جنایات آن دهه را نمی داشتند شاید همین حالا کشور ما به مصائبي که مردم عراق را فرا گرفته و آن کشور تأریخی را به متلاشی شدن نزدیک ساخته است مجدداً دچار نمی گردیدند.

دفتر مطالعات سیاسی راه آینده.

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: ولی احمد نوری   محل سکونت: پاریس فرانسه    تاریخ: 11.12.2014

در کابینۀ جدید افغانستان باید هیچ عضوی از تیم های شاغلو اشرف غنی و عبدالله شامل نباشد.

سطوری در بارۀ نوشتۀ زیبا، ملی و وطن پرستانۀ نویسندۀ خوش قلم و توانای افغانستان جناب عارف عباسی می نگارم که تحت عنوان (چرا اعضای حکومت «کابینه» تعیین نمی شود؟) به تأریخ 21 ماه گذشته در پورتال وزین افغان جرمن آنلاین نشر شده و در نظر سنجی گذاشته شده است.

هر قدر بیشتر اخبار واصله از کابل، میز های مدور تلویزیون ها، مصاحبه های شاغلو داکتر اشرف غنی و داکتر عبدالله و غیره تبصره های گوناگون را می خوانیم، می بینیم و می شنویم به همان اندازه به نتیجۀ مثبت و اعمار کننده و سازنده بی اعتماد تر می شویم.
اگر وضع به همین منوال دوام نماید و این آقایون (اشرف غنی و عبدالله) به عوض تفکر در بارۀ وطن و وطنداران، به عوض تشویش از آیندۀ افغانستان، به عوض احترام به رأی مردم، به جای حرمت به مواد قانون اساسی مملکت (وثیقۀ ملی افغانستان) میدان سیاست را میدان مرغ جنگی و بودنه بازی بسازند و هر روز تهدید ها و تخویف ها از زبان حواریون شنیده شود.

باید منتظر هیچ روشنی از هیچ دریچه ای نباشیم.
باید هیچ امیدی برای رفع بحران خانه براندار کنونی نداشته باشیم

این حقیر روز ها و شب ها در جست و جوی طرقی برای یافتن یک راه معقول برای برآمدن از بحران بیشتر و جلوگیری از تصادم احتمالی ویرانگر، بودم و بالاخره امکانی به نظرم خطور می کند که.......

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: شاه ولی آرین    محل سکونت: دنمارک    تاریخ: 10.12.2014

ملی یووالی حکومت او د هیواد ملی ارزښتونه

نړیوالو او هیوادوالو ته د ټولټاکنو د دوهم پړاو په درشل کې افغان ولس په ډیره میړانه او سرښندنو وښوده چې دا ولس نور ویښ شوی او په خپل مټ کولې شې د تأریخ لوری بدل کړی، خو په ډیره خواشنۍ سره کورني، بهرني افغان دښمنو د یوې سترې توطیې په کارولو سره د افغان ولس د هیلو په کاروان غیر انساني، اسلامي او افغاني معامله تر سره کړه.
د امریکی، انګلیس، اسرائیلو، ایران او پاکستان استخباراتی کړیو په ګډه د یوی پلان شوی توطیی په کارولو هڅه وکړه چې د ټولټاکنو مشروعیت او د روانی دیموکراسی ارزښت تر پوښتنی لاندی راولی، هیواد او هیوادوال یو وار بیا د یوی ستری غمیزی او ناورین سره لاس او ګریوان کړی.
د ټاکنو په دوهم پړاو کې د ښاغلی اشرف غنی او......

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: جلیل غنی    محل سکونت: امریکا    تاریخ: 08.12.2014

ارتباط تاخیر اعلام کابینه با مذاکرات صلح

داکتر اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در روز اول کارش به حیث رئیس جمهور در بیش از دو ماه قبل، اعلام داشت که کابینه ای جدید طی چهل و پنج روز تشکیل و به پارلمان افغانستان برای رای اعتماد معرفی خواهد شد. با گذشت بیش از دو ماه هنوز هم خبری از تشکیل کابینه به این زودی های چند روز نیست و هفتۀ گذشته رئیس جمهور غنی اعلام داشت که کابینه طی دو تا چهار هفتۀ دیگر تشکیل خواهد شد. در خلال این دو ماه وی نخست وزرای حکومت آقای کرزی و والیان ولایات را سرپرست ساخت و پس از دو ماه وزرا از کار شان که مدت سرپرستی شان مطابق به قانون منتفی شد برکنار کرد و معین های ارشد وزارت ها را بحیث سر پرست های وزارت ها تعیین نمود.....

متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: عنایت کهسانی هروی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 05.12.2014

در محاکمۀ دومی، متخلفین، متقلبین و چپاولگران کابل بانک گفته شد که محمود کرزی، حصین فهیم و غفار داوی حاضر شده اند که قروض خودرا بپردازند، بس خلاص، آیا این سه جناب عالی مرتکب هیچ جرم نشده بودند و قرضه هار بطور مشروع و قانونی بدست آورده بودند؟ آیا در کرفتن این قرضه نفوذ خانوادکی و امتیازات خاص غیر قانونی وجود نداشت؟. کدام مقررۀ بانکی می گوید که رهگذری بدون هیچنوع تضمین از بانک قرضه بگیرد و آنر از همان بانک سهم خریداری و سهمدار شود و باز صد چند سهم خودرا به پائین ترین ربح قرض بگیرد. این اعمال همه جرائم قانونی است و سزاوار بازخواست و جزا. این آقایون آزاد و سر شار و راحت زیسته به مدت حبس چند نفری افزوده شد. من از کسانی که جزای شان سنگین تر شد دفاع نمی کنم ولی به یک شهر و دو نرخ بودن و عدالت فریبکارانۀ سیاسی وحدت ع و غ فریاد بر می آورم.


اسم: عنایت کهسانی هروی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 05.12.2014

توقع حکومت افغانستان از کنفرانس لندن بی جا بود. بر میزان کمک های بین المللی برای افغانستان بحث و فیصله صورت نگرفته موضوع تأمین امنیت و برنامه های کاری حکومت وحدت ملی برای ایجاد اصلاحات و مخصوصاً مبارزه با فسادآجندای این کنفرانس را ساخت.


اسم: abdullah   محل سکونت: California    تاریخ: 04.12.2014

کابینه جدید !
طوریکه دیده میشود برای رهبران هر دو تیم مشکل است تا وزیران خویش را با وعده دادن های قبلی ،اشخاص را معرفی نمایند .
برای رفع این معضله ، به وزارت های که قبلا به موافقه رسیده اند غنی و عبداله 5 نفر برای هر وزارت را برای یک شخصیت بیطرف مانند پروفیسور عبدالستار سیرت معرفی نمایند تا او بتواند از بین آنها یکی رابا در نظرداشت اهلیت وشایستگی برای هر وزارت به پارلمان معرفی نمائید.


اسم: عنایت کهسانی هروی   محل سکونت: امریکا    تاریخ: 01.12.2014

بطور عموم سه اصل عمده نصب العین یک حکومت را می سازد:
اول تعیین اشخاص در پیش برد اهداف با قبول مسؤولیت بر اساس معیار های مشخص اهلیت و کفایت ( کابینه). بعد از گذشت دو ماه و چند روز بنابر اختلافات نظر در سهمگیری قدرت این کار صورت نگرفته باز هم به تعویق افتاد کدام بیگانه از عقل اگر دلائل مقامات را موجه بداند. این نوع منازعات از چنین ساختاری غیر متوقعه نیست.
دوم: تعیین خط مش و تصنیف اهداف است که چگونه این مرحله عاری از بحران منازعات راه من و طریق تو خواهد بود.
سوم: تطبیق اهداف است که در چنین اوضاع و احوال پر جنجال ترین مرحله بوده، روز ها، ماه ها و سالها خواهد گذشت و ما حکومت در حال جنگ و دعوی داشته و مردم با صنعت خلاقۀ حرافی فریب داده خواهند شد. به کنفرانس لندن با چانتۀ خالی رهسپار شدند.


اسم: ځاځی افغان   محل سکونت: خوست افغانستان    تاریخ: 30.11.2014

لاندی لیست مطالعه کړی، ځکه په مختلفه طریقو مونږ ته رارسیدلی! مونږ هم خپل پیشنهادی کسان له همدی لیست نه انتخاب کړی وو. هیلمند یم چی

۳۵ سلنه ځوانان و 40 سلنه ښځی

ټول فکری خوښختونه - سیاسی گوندونه - لوی او واړه قامونه - داخلی او بهرنی کړی - سفارتونه - غورځنگونه
انجمن او ټولنی - مخالفین (مسلح اوسیاسی) - سیاسی او تخصصی - جریاناتو ته په نظر کی

16 وزارتونو لپاره راته د دکتوری په سویه په خپل مسلک کی کسانو مشوره راکی. په هر چا چی اعتراض لری مهربانی وکړی او شریک یی کړی. ستاسو کشر ورور بیدار

اشرف غنی
ما مسؤولیت ها را تقسیم می کنیم نه قدرت را!

کابینه ای پیشنهادی حکومت وحدت ملی
35 فی صد جوانان
40 فی صد زنان

16 وزیر به سویه ای دكتورا با داشتن 10 الی 25 سال تجربه به سویه ای ماستری 1000 نفر 10 الی 15 سال تجربه معينان و رئیسان به سویه ای ليسانس 10000 نفر 5 الی 10 سال تجربه مدیران و کارمندان افراد واجد شرایط باید به زبان های ملی (دری و پشتو) بلدیت کامل داشته باشند افراد واجد شرایط باید به یک یا بیشتر زبان خارجی روان صحبت کنند.
افراد واجد شرایط باید تنها در مسلک خود خدمت کرده باشد تا تجربه اش حساب شود

دانستن برنامه های کمپیوتر در مسلک لازمی است استفاده از اصطلاعات ایرانی و حرامستانی جدا ممنوع است نمی خواهیم کابل تهران و یا اسلام برباد حرامزاده شود. اگر علاقمند کار در حکومت وحدت ملی هستید پس لیست های افراد را با تصاویر، خلص سوانح آن به آدرس ما بفرستید. تا بحال لیست های گوناگون به ما رسیده است

داکتران – انجنیران - حقوق دانان - کارمندان مالی و اداری و منابع بشری

پوهاند - پوهنوال و پوهیالی و امثالهم

ولی یکی هم نه برنامه ای فرستاده است ونه هم عکس خود با خلص برنامه ای خود که سه طرح اشرف غنی احمدزی، عبدا.... و کرزی را بشمول ماستر پلان شهید داوود خان تطبیق کند. پس لطف نموده به آدرس ما برنامه ای کاری و خلص سوانح تان و لیست تان شریک سازید تا به یک نتیجۀ ملی خوب برسیم. اگر نظری دارید به این آدرس شریک سازید

https://www.facebook.com/baedaar/media_set?set=a.10152833331942421.1073741837.674587420&type=1&pnref=story

هرچه بفرستید به دقت می خوانیم: نظریه – مصاحبه – برنامه - خلص سوانح - کتاب و آثار علمی - تحقیقات

در اولین اقدام رئیس جمهور آینده، برای انتخاب وزیران وزارت خانه های ذیل، کی باید انتخاب شود؟!

رئیس شورای امنیت
رئیس امنیت ملی
وزارت داخله - معینیت ها و ریاست ها
وزارت دفاع - معینیت ها و ریاست ها
وزارت خارجه - معینیت ها و ریاست ها، سفارت خانه های برجسته!

در دومین اقدام رئیس جمهور آینده برای انتخاب وزیران وزارت خانه های ذیل کی باید انتخاب شود؟!

وزارت معارف و تحصیلات - معینیت ها و ریاست ها
وزارت اطلاعات و فرهنگ - معینیت ها و ریاست ها
وزارت مخابرات و تکنالوژی - معینیت ها و ریاست ها

در سومین اقدام رئیس جمهور آینده، برای انتخاب وزیران وزارت خانه های ذیل، کی باید انتخاب شود؟!
وزارت مالیه - وزارت تجارت و اقتصاد - وزارت صنایع

اداره ای ایسا و تمامی ریاست های 16 گانه راجستر نمودن تجارت و کسبه

در چهارمین اقدام رئیس جمهور آینده ، برای انتخاب وزیران وزارت خانه های ذیل، کی باید انتخاب شود؟!

وزارت معادن – وزارت شهرسازی و مسکن - وزارت احیاء و انکشاف دهات - وزارت زراعت - وزارت انرژی

در پنجمین اقدام رئیس جمهور آینده، برای انتخاب وزیران وزارت خانه های ذیل، کی باید انتخاب شود؟!

وزارت عدلیه - لوی څارنوالی - ستره محکمه - کمیسیون مستقل حقوق بشر - سفیر و نمایندۀ افغانستان در ملل متحد


اسم: نور احمد   محل سکونت: کابل    تاریخ: 29.11.2014

محترم خالد صیب با شِعر کوتا اما پرمعنای شان پاسخ جناب عباسی صیب راکه پرسیده اند چرا اعضای حکومت یا کابینه تعین نمی شود؟ با این جمله که (جنجال سری چوکی است ) در قالب شعر ارائه نموده اند، آیا بجز ادامه چنه زنیها بر سر مقامات دولتی چه چیزی دیگری میتواند این همه تاخیر را توجیه نماید.

آیا جای شرم نیست در شرایط که جوی خون در کشور جاری بوده همه روزه ده ها انسان بیگناه و مظلوم بیدون هیچ گناهی قربانی اعمال
دهشت افگنی مزدوران پاکستانی میگردد، بزرگان کشورما هنوز هم برای تصاحب چوکی های بیشتر ولقمه چربتر با هم در چانه زنی مصروف هستند،در این روزها در کابل آوازه های شنیده میشود که مامورین دولت کرزی که از سیزده سال بدین سو از همه امتیازات مادی و معنوی برخوردار بوده اکنون به اسانی حاضر نیستند مقام و امتیازات شانرا از دست بدهند و برای خرابی بیشتر اوضاع دست شانرا با تروریست های طالبی یکجا نموده اند زیرا هرقدراوضاع متشنج گردد، دوام آنها بیشتر بوده.


اسم: دروازی   محل سکونت: kabul    تاریخ: 29.11.2014

انتخاب از دروازی
شعر از کمباور کابلی
منتشره: سایت آسمایی



این دولت خدا زده، دولت نمیشود!
+++

آدم به ریش، صاحب عزت نمیشود
این دولت خدا زده، دولت نمیشود!


شاید ز قعر چاه برون میشود وزیر
با ماه و سال وهفته و ساعت نمیشود


رفت در مریخ یک نفر و تازه بازگشت
اما وزیر راهی خدمت نمیشود !


جولا به آشیانه، دچار تزلزل است
هر پینه دوز، منبع حکمت نمیشود!


هر صاحب تفنگ، سیاستمدار نیست
هر آش خاله، دولت وحدت نمیشود!


با فقر میتوان، گلم خود زآب برد
امابه زور منت و سنت ، نمیشود

رفتن به کام شیر به تکرار، میشود
باری گذر ز کوچهء ذلت نمیشود !


اسم: حفیظ الله خالد   محل سکونت: ویانا اتریش    تاریخ: 26.11.2014

جنجال سرِ چوکی است

سنگک شــده کابینه، وضع رو به خرابیست ** جنـجـال سرِ چـوکیست
با کشور و با مردم از این بیش جفا نیست ** گــوش شـنـوا نـیست
گوسفند دَغم جان و قصاب در غم چربیست ** جنـجـال سرِ چـوکیست
این حالت زارِ وطــن از دست کلان هاست ** از ماست که بر ماست


متن مکمل این مضمون را اینجا کلیک کنید و بخوانید...

اسم: نجیب الله نجیب   محل سکونت: کابل    تاریخ: 26.11.2014

دوستان عزیز سلام.
در این ارتباط نظر من بسیار مختصر است. این دو عالیجناب، رهبران افغانستان منتظر جان کری هستند تا بیاید و در تقسیم قدرت هم میان شان یک وساطت کند.
در غیر آن این هردو آقای اشرف غنی و آقای عبدالله عبدالله، اگر در فکر آرامی و آزادی وطن میبودند، جنجال تا این اندازه به درازا نمیکشید.
درد های این وطن آنقدر زیاد است که اگر خود حضرت لقمان حکیم هم بیاید، آنرا تشخیص کرده نمیتواند.
این دو رهبر اگر وجدان دارند، باید آنرا از خواب بیدار کنند و به فکر ملت و میهن شوند.


اسم: س.ع کاظم   محل سکونت: کالیفورنیا    تاریخ: 26.11.2014

بشنوید از جنرال دوستم که در پاسخ به سؤال گزارشگر بی بی سی در مورد اعلان کابینه رسماً از اختلاف بر سر تقسیم قدرت پرده برداشت و گفت:

"من هم شنیده‌ام که داکتر صاحب عبدالله می ‌گوید (قدرت) که پنجاه پنجاه تقسیم شود.
این گپ، گپ عملی نیست.
شما قضاوت کنید، پنجاه، پنجاه در صد که شد دو تا دولت می ‌شود. دو دولت که شد، دو رئیس جمهور می‌ شود. انشعاب از همین‌ جا شروع می ‌شود. باز ما دیگر (نمی‌ توانیم) برای مردم کار کنیم، برای ملت کار کنیم، برای امنیت کار کنیم و بین خود کشمکش می ‌کنیم."


اسم: عارف عباسی   محل سکونت: کلیفورنیا    تاریخ: 25.11.2014

هموطن بسیار محترم غنی جان از هالند!

کمال سر افرازی که شما معرفت دیرین با من داشته و بیننده ای برنامه های تلویزیونی من بوده اید. از ابراز نظر شما دنیایی سپاس و انتقاد شما بالای چشم. قضاوت، تعبیر و تفسیر بر یک نوشته و یا گفتار مربوط طرز دید، علایق و عواطف گیرنده است. برابر به توان بشری سعی بلیغ به خرچ داده ام که معیار اساسی در اظهار نظریات واقعیت های عینی کشور باشد و با قد کشک نمودن در جامعه بحیث یک گوینده و نویسنده صادقانه دل و دماغ را از تعصب و بد بینی دور نگهداشته ام. مسلماً کسانی بیشتر مورد انتقاد و بحث قرار می گیرند که عاملین و شاملین دستگاه حاکمه بعد از زوال حکومت کمونستی و بعد از سقوط طالبان بوده اند و در بسی بدبختی های این وطن ذیدخل اند و اکثریت مربوط نهادی اند که شما از آن نام بردید. اگر نوشته های مرا بدقت مطالعه و برنامه های تلویزیونی مرا بطور منظم تعقیب فرموده باشید بیشترین انتقادات من بر رئیس جمهور سابق که پشتون است و منسوبین اقوام دیگر که کشتند و بر بستند و چور کردند و چپاول بوده است. ودر دریچۀ نظر خواهی دو هفته قبل در مورد کابل بانک نوشتم« جای تعجب است از محمود کرزی و حصین فهیم و پسر شانزده سالۀ قسیم فهیم ذکری به عمل نیامده» . مختارید که باور می کنید یا خیر که در طول زندگی موضوع قوم و مذهب نزد من مطرح نبوده دوستان نزدیک از هر قوم و شیعه مذهب و برادران اهل هنود داشته ام . تفرقه های قومی همه دسائس دشمنان وطن و جانیان قدرت طلب داخلی بوده که انسان شریفی چون شما و مخلصی چون من از آن بخاطر افغانستان عزیز بپرهیزیم و شکاکیت های بی اساس را کنار بگذاریم. خوش بختانه توافق نظر شما را با خود در بسی مسائل یافتم.
هدف پورتال افغان جرمن آنلاین در به نظر خواهی گذاشتن مباحث فراهم ساختن زمینه برای انعکاس نظریات مختلف است. من توجه شما را قابل قدر دانسته و به انتقاد شما ارج می گذارم.


اسم: غنی   محل سکونت: هالند    تاریخ: 25.11.2014

سلام خدمت اقای عباسی تقدیم است اگر جناب شما سر یک موضوعی میخواهید بحث کنید یا مضمونی بنویسید زیاد کوشش به خرج بدهید تخلیل هایی شما بیطرفانه باشد بدون کدام جهت گیری هایی قومی وسیاسی. ولی تا جاییکه من برنامه هایی شما را در تلویزیونی اقای خطاب مشاهده میکردم و حالا یعضی مضمامین شما را درین سایت مطالعه می کنم حدس وگمانی اکتری بیننده گانی شما همانندی من وخواننده گانی مضامین شماحقیقت پیدا می کند.
شما در مضامین تان تمامی ملامتی وبار تماتمی مشکلاتی امنیتی اقتصادی و سیاسی را به دوشی جمعیت وشرکای شان میاندازید تصادفاً که این جانب نه عضویت یکی ازین گروهایی جهادی را دارم و نه از جمله هواخواهانی این گروه ها هستم. مثلی شما 30 سال میشود از افغانستان برامده ام. شما نباید درین بحرانهایی بیشمار وطن از جمله پرابلم هایی اخیر مثلی به تأخیر افتادن تعیین اعضای کابینه، بحرانی بانک کابل، حوادث خونین اخیر که یکی پی دیگری اتفاق می افتد و جانی هموطنانی بیگناه مارا می گیرد تنها یک گروپ را مسؤول همه بدبختی ها بدانید واز جنایاتی را که طالبانی وحشی و حزب اسلامی مرتکب میشوند چشم پوشی کنید. از عاملین اصلی قضیه بانک کابل که زاخیلوال و محمود کرزی میباشد نامی گرفته نمی شود اینرا در نوشته فعلی تان هیچ تذکر ندادید که کمیسیون انتخابات وکمیسیون برسی شکایاتی انتخاباتی چه تقلبهایی گسترده را نبود که مرتکب نشدند با اسناد ومدارک وفیلمهایی مستند متقلبین که به نفع رییس دولت فعلی تقلب میکردند گیر امدند کمیسیون مستقل انتخابات به کلی مشروعیت خودرا ازدست داد.انسانهایی هم انگشتانی شان قطع شد. بعضی هم شهید شدند تا که جان کری امد واین دورا اشتی داد.یعنی که از خود نه درایت سیاسی داشتند ونه عقل ومنطق شما خودتان یک تجلیلگر مسایل سیاسی هستید کوشش کنید در تحلیل هایتان بیطرفانه قضاوت کنید نه جهت گرایانه وسمت گرایانه بلاخره حکومت وحدت ملی را ایجاد کردند که در اصل هیچ وحدتی عملی متاسفانه در آن دیده نمیشود من شخصاً باوجود اینکه در انتخاباتی اخیر داکتر عبداله 80 فیصد برنده بود ولی نه به خاطر اینکه از عبدالله وافرادش پشتیبانی کنم طوزیکه قبلاً عرض کردم بلکه یک چیز را میخواهم بدانم منحیث یک افغان چه وقت انحصاری قدرت می شکند؟
اگر واقعاً حرف از وحدت ملی زده میشود پس چرا برادرانی پشتونت بار ما تحمل یک رئیس جمهور غیر پشتون را ندارند؟
در کنفرانس بن ستار سیرت که به اتفاقی آراء به حیث رئیس دولت موقت برگزیده شده بود چرا توسط خلیل زاد کنار زده شد وبه جایش کرزی از قندهار به حیث رئیس دولت موقت انتخاب شد شما نوشته اید که والی بلخ اگر خدماتی در قسما عمران وآبادی بلخ انجام داده که واقعاً خدماتی بی پایانی نموده است چرا به ارزگان نمی رود به صفت والی و جایی دیگر این سوال را نیز از شما باید مطرح کنم تا به حال در بیشمار ولایاتی عمدتاً دری زبان والی هایی از قوم محترم پشتون تعیین شده و به کار اغاز نموده از طرفی مردم هیچ کدام مخالفتی صورت نه گرفته داه به جالی ان روز وان والی غیر پشتون که در پکتیا ویا ننگرهار ویا خوست تعیین شود برادر برو پشت این گپ هانگرد بقیه مسایل را خودت بهتر میدانی ولی من بر خلافی نطریاتی بسیاری که قومی فکر می کنند وسمت گرایانه مسایل را به تحلیل می گیرند می گویم تمامی وزرای کابینۀ رئیس جمهور تا پیاده دفتر خدا کند از یک قوم باشد ولی این وطنرا از بیسامانی وبدبختی نجات بدهد خاین نباشند دلسوز ملت و مردم رنجدیده ما باشند برای بنده قومیت میعار نیست بلکه اهلیت و درایت یک شخص مهم تر است در حقظ .پناه خداوند باشید


اسم: عارف عباسی   محل سکونت: کلیفورنیا    تاریخ: 24.11.2014

با اظهار امتنان و سپاس از پورتال معزز افغان جرمن آنلاین که نوشتۀ این قلم را به نظر خواهی ماندند. گرچه مناسب نبود که خودم اولین نظر دهنده باشم ولی خوانندگان محترم با درک اهمیت خاص موضوع مرا می بخشند.
واشنگتن پست طی مقالۀ مبسوطی به تأریخ ۲۳ نومبر به ارتباط سفر قریب الوقوع اشرف غنی غرض اشتراک در کنفرانس لندن اظهار امید واری نمود که «حکومت وحدت ملی!» مؤفق به تشکیل کابینه قبل از اشتراک درین کنفرانس گردد. مقاله می افزاید که ترکیب کابینه یکی از انگیزه های مهم باورمندی جامعۀ جهانی به این حکومت نو پا است و دیده خواهد شد که تعیین وزراء بر معیار اهلیت، لیاقت و کفایت صورت گرفته و یا خویشاوندی، قرابت های شخصی و پیوند های قومی مثل حکومت گذشته. به باور این مقاله اشرف غنی با معضلات بزرگ اقتصادی دست به گریبان بوده و توان پرداخت معاشات مأمورین دولت را ندارد، مجبور است برای جلب کمک های بیشتر اقتصادی از طرف جامعۀ جهانی در مسیر ایجاد فضای اعتماد آفرینی با اقدامات عملی و کارگر تلاش نماید. محاکمۀ مجدد غارت گران کابل بانک اقدام نیک است ولی راپور ها حاکی از سرقت سالانه ده ها ملیون دالر از عواید گمرکات است .
واشنگتن پست مبارزه با فساد و تأمین امنیت را در قطار دیگر معضلات از آزمون های بزرگ و عمدۀ حکومت داری اشرف غنی میداند. مقاله با شرح و بسط مفصل مشکلات عمدۀ حکومت را تصنیف نموده، اما به ارتباط بحث فعلی میتوان استنتاج کرد که ترکیب کابینه و انتخاب وزراء نه تنها تأثیرات مهم روانی، اقتصادی و اجتماعی در داخل مملکت دارد بدون شک میتواند اعتماد از دست رفته ای ممالک کمک دهنده که در اثر غفلت های عمدی ادارۀ سابق ایجاد شد د باره اعاده نماید.
افغانستان برای متکی شدن به خود راه درازی پیش رو داشته و جداً نیازمند کمک ها و سرمایه گذاری های خارجی است. اما موجودیت چهره های شناخته شده ای متهم به فساد در کابینه درب این امیدواری ها و توقعات را می بندد ولو که حکومت سرنای مبارزه با فساد را از بام پامیر پف کند. مثلاً حضرت عمر زاخیل وال متهم به سوء استفاده بوده و چندین دوسیۀ تحقیق ناشده درڅارنوالی دارد و نامبرده توسط فرمانی بحیث مشاور اقتصادی رئیس جمهور مقرر شده که باید تصفیۀ حساب نماید.
ترکیب کابینه و انتخاب وزراء زمینه ای قضاوت مردم را در داخل و جامعۀ جهانی را بالای اراده ای صادقانه ای حکومت برای اصلاح و بهبود فراهم خواهد ساخت.



Copyright by AFGHAN GERMAN ONLINE all rights reserved